Even voorstellen

Het verhaal van een van onze clienten

“Ik heb hier geleerd om op mijn eigen benen te staan. Het contact met mijn moeder is ook heel erg verbeterd.”

Kwam bij Wilskracht Zorg terecht voor: begeleid wonen
Had moeite met: gepest worden
Bereikt door hulp van Wilskracht Zorg: nieuwe opleiding gestart en stage succesvol afgerond
Beoordeelt Wilskracht Zorg met een: 9.5

Vroeger was het thuis normaal. Ik had contact met mijn moeder. Dat veranderde in de pubertijd. In mijn pubertijd was ik lastig, koppig en had een sterke eigen wil. Er waren veel onderlinge irritaties en veel ups en downs. Ik werd veel gepest op school. Mijn boeken en me fiets werd kapot gemaakt. School deed er niks aan.

Thuis voelde ik me niet begrepen. Met pijn en moeite ging ik naar school. Ik wilde niet meer naar school! En nu is het genoeg! Ik pikte het niet meer en ik kwam voor mezelf op, op een agressieve manier. Iemand die me jaren heeft gepest heb ik door een glazendeur geduwd. Alle leerlingen werden bang voor me. Ik was twee maanden van huis weggelopen. Niemand wist waar ik was. Ik had veel gemist op school. Na een tijdje heb ik het geprobeerd thuis, zonder succes.

Wat was je verwachting van Wilskracht Zorg?

Via gemeente Purmerend ben ik aangemeld bij Wilskracht. Ik had weinig verwachtingen, of ik een plek zou vinden omdat ik eerder ergens afgewezen was.
De lange wachttijden en de afwijzingen waren mijn grootste angst.

Hoe heb je de eerste weken ervaren?

Na de intake kon ik gelijk intrekken. Ik kon het niet geloven.
Ook werd ik door de begeleiding van Wilskracht geholpen tijdens het verhuizen. Ik hoefde niet met tassen te sjouwen en met openbaar vervoer te gaan.
Ik heb hier geleerd om op mijn eigen benen te staan. Ik doe boodschappen met de begeleiding. Ik was mijn eigen kleren en ik kook regelmatig met mijn huisgenoot, die in tussentijd een vriendin is geworden.

Kun je beschrijven hoe of op welke gebieden WZ jou heeft kunnen helpen (concrete voorbeelden)?

Sinds ik hier woon heb ik een baan en ik heb vrijstelling van school. In december zal ik weer mijn school oppikken. De basis is je rust in je eigen huis en die heb ik eindelijk gevonden. Ik heb m’n rust gevonden!

Ik voel me begrepen door de begeleiders en ik mag mezelf zijn. Ik voel me geaccepteerd. Ik houd me verder aan de huisregels. Ik vind het fijn dat anderen niet altijd voor me bepalen wat we eten. Zo gaat het vaak wel. Ik leer om zelfstandige keuzes te maken in het leven.
Het contact met mijn moeder is ook heel erg verbeterd.

Die onderlinge irritaties zijn er niet meer. Ik ga regelmatig op bezoek. Het contact is nu erg fijn. Ik sport nu ook met de begeleiders en ik kan niet wachten om in september te beginnen met mijn nieuwe opleiding.

Wat vind je positief aan WZ?

Ik sta veel positiever in het leven. Ik heb meer zingeving en ben super blij dat ik hier terecht ben gekomen en niet ergens anders.

Op een schaal van 1 t/m 10 hoe blij en/of tevreden ben je met WZ?

9.5!

Jezelf aanmelden? Klik hier

Een zetje in de juiste richting?

Eerst meer weten? Dit is waar we jou mee kunnen helpen.

Ik heb nu direct opvang nodig.

Ik kan (nog) niet zelfstandig wonen

Ik zoek naar hulp bij wonen.

Persoonlijk contact? Zou je het liefst gewoon even met iemand willen praten? Dat is fijn en mag natuurlijk altijd. We zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 en je kunt ons bereiken op +31 20 358 6551. Twijfel niet als je ergens over wilt praten en neem direct contact met ons op.

Elke verhaal is anders

Lees de ervaringen van meerdere clienten bij Wilskracht Zorg.

Het is altijd fijn om te lezen hoe anderen hun hulp hebben ervaren.